Tüm Otomobiller Özeldir
VIRAGE

Hassan, yeni yatırımlarla liderliğe hazırlanıyor

Hassan, yeni yatırımlarla liderliğe hazırlanıyor

Hassan Group şirketlerinden Hassan Tekstil, bina ve araziyi kapsamayan 12 milyon Avro’luk yatırım ile hayata geçirdiği yeni üretim hattıyla; motor izolatörleri ürünlerinde 74 milyon adet otomobile ürün üretebilecek kapasiteye ulaştı.

Yüzde 55 ihracat

Otomotiv ve hijyenik ürünler başta olmak üzere, beyaz eşya, mobilya, yapı ve inşaat sektörlerine 9 farklı lokasyonda dokusuz tekstil üretimi gerçekleştiren Hassan Group, 7 ayrı şirketinde bin 200’ün üzerinde istihdam sağlıyor. Hassan Group, cirosunun yüzde 45’ini iç pazar, yüzde 55’ini ihracat ile elde ediyor. 1987 yılında kurulan grup şirketlerinden Hassan Tekstil, otomotiv sektörü için motor izolatörü, koltuk kılıfı astarı, koltuk arkası halısı, taban halısı, bagaj tabanı ve yan giydirmeleri, tavan kumaşı ve şapkalık gibi dokusuz tekstil üretimi gerçekleştiriyor.

Hassan Tekstil, global anlamda sektörde motor izolatörlerini üretebilen iki Avrupalı firmanın ardından, yeni üretim hatları ile birlikte bu firmalara küresel bir rakip olup pazardan pay almayı da hedefliyor.

Şişman: “Son yatırımla 74 milyon araçlık kapasiteye ulaştık”

Hizmet verdikleri en büyük sektörün otomotiv olduğunu belirten Hassan Tekstil Genel Müdürü Ahmet Şişman, “25 bin metrekarelik kapalı alandaki fabrikamızda 200 çalışanımızla yılda 30 bin ton dokusuz tekstil üretimi gerçekleştiriyoruz. Otomotiv, yapı, inşaat ve temizlik ürünleri gibi çeşitli sektörlere ürünler üreten fabrikamızda, toplam ihracatımızın yüzde 73’ünü otomotiv sektörüne gerçekleştiriyoruz. Arsa ve bina maliyeti hariç 12 milyon Euro’luk yatırımla kurduğumuz yeni hattımız ile birlikte, motor izolatörleri ürün grubundaki toplam kapasitemizi yıllık 74 milyon araçlık seviyeye çıkardık. Yeni hattımızda tercih ettiğimiz Hyperpunch teknolojisi ile de ürünlerimizde çok daha homojen yüzeyler elde edilebiliyoruz. Bu da bize, motor izolatörleri ürün grubunda yanmazlık, su ve yağ iticilik özelliklerindeki tüm standartları çok daha kolay sağlamamıza yardımcı oluyor.

Elektrikli araçlara özel ısıtma sistemi

Üretim teknolojilerine olduğu kadar araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de yatırım yapan Hassan Tekstil, 2018 yılında cirosunun yüzde 1,73’ünü Ar-Ge faaliyetlerine aktarıyor. Bu oranın 2019 yılının sonu itibariyle yüzde 2’ye yaklaşması bekleniyor. Hassan Tekstil’in 2 Ar-Ge ve 2 Kalite Kontrol olmak üzere 4 laboratuvarı bulunan Ar-Ge departmanı, ulusal ve uluslararası 14 farklı patente sahip. Ayrıca Uluslararası Nonwoven Birliği (International Nonwoven Association – EDANA) tarafından düzenlenen Index Awards 2017’de Sürdürülebilir Ürünler kategorisinde En İyi Ürün Ödülü alan Hassan Tekstil’in mevcut Ar-Ge projeleri arasında ısıtmalı taban halısı da yer alıyor.

Ar-Ge projeleriyle ilgili de bilgiler veren Ahmet Şişman sözlerini şöyle sürdürdü;

“Geleneksel otomotiv projelerine ilave olarak geleceğin otomobilleri olan elektrikli araçların ihtiyaçlarına odaklanmış durumdayız. Bu araçlarda elektrik tüketimi hayati bir önem taşıyor. İçten yanmalı motorun olmaması nedeniyle ihtiyaç duyulan iç ısıtma tertibatına alternatif çalışmalar bu açıdan çok önemli. Başka proje ortakları ile üzerinde çalıştığımız bir projede, araç tabanına yerleştirilen halıyı ısı üretebilen bir sistem haline getirmeyi hedefliyoruz. Böylece aşağıdan yukarıya doğru bir ısı dağılımı sağlanarak oldukça düşük enerji tüketimi ile araç çok hızlı bir şekilde ısınabilecek. Hatta beslemesi otomobilin batarya sistemi üzerinden olduğu için, daha araca binmeden akıllı telefonlar ile önceden çalıştırılabilecek.”

Şişman, Ar-Ge departmanının üzerinde çalıştığı bir başka projenin ise elektrikli araçlarda ses izolasyonu olduğunu da kaydederek “Bu araçlarda motor olmaması nedeniyle, yol ve lastik sesi araç içerisinde daha fazla duyulabilir hale geldi ve Hassan Tekstil olarak bu konuda da özel bir Ar-Ge projesi yürütüyoruz” diye konuştu.

Kızılay ve Kızılhaç çadırları Hassan Tekstil’den

Otomotiv ürünlerinde elde ettikleri bazı bilgi ve birikimlerini Kızılay ve Kızılhaç gibi kurumlarla da paylaştıklarını ve bu kurumlar tarafından da çadır kumaşları için yeni bir standart oluşturulduğunu belirten Şişman, “Kızılay ve Kızılhaç’ın çadır kentleri için malzeme üreten bir firmayız. Onlarla ısıtmalı halı konusundaki projemizi anlattık. Çadır kentlerde büyük kolaylık sağlayacak olan projemiz detaylı ve zahmetli testler sonucunda onay aldı ve hatta bu projemiz uluslararası ödüle layık bulundu. Bugün geldiğimiz noktada, çadır kentler için daha önce zaruri olan elektrik tesisatını dahi gereksiz hale getirebildik çünkü ısıtma sistemi, başka bir proje ortağımızın desteğiyle tasarladığımız güneş enerjisi panelleri ile beslenebiliyor. Böylece her çadır, aydınlatma, ısınma ve hatta telefon şarj etme gibi ihtiyaçları için kendi enerjisini üretebiliyor” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ











Video
Toyota’nın başarılı modellerinden olan Hilux yenilendi. Tasarım anlamında önemli değişim yaşayan modeli dişli bir rakibiyle karşılaştırdık! Şizce en dişli rakibi kim. Toyota Hilux ne kadar başarılı? Toyota Hilux kaç para?...
Peugeot’un yeni aslanı 208 Türkiye’de satışa çıktı. Model tasarım konusunda oldukça iddialı. Tamamen değiştirilen 208,...
Proje aracımın temizlik vakti geldi de geçiyor bile. Onu detaylı temizlik için Canmey Car Care’e...
Ford Ranger Raptor, markanın engel tanımayan modellerinden biri. 2021 Ford Ranger Raptor geçtiğimiz yıllarda tanıtıldı....
Akaryakıt fiyatlarının artması ve LPG fiyatlarının onlara göre daha stabil kalması sebebiyle LPG’li araçlara ilgi...
Bumerang - Yazarkafe